Therapiehond

Wie zijn wij en wat doen we?

Met “Pawsitive” wil ik graag een alternatief bieden voor de klassieke zorg in het lager onderwijs. Hierbij staan werken aan een positieve houding tegenover leren en leven, een positief zelfbeeld creëren en het positief beïnvloeden van het welbevinden centraal. 


Zelf ben ik van jongs af aan gefascineerd geweest door dieren en de natuur. Deze instinctieve verbondenheid met de natuur zit in ieder van ons en is vaak zelfs nog meer uitgesproken aanwezig bij kinderen. Het is iets dat ons kan helpen op moeilijke momenten. Het brengt ons tot rust en geeft ons energie.

Door het inzetten van een therapiehond op school spelen we in op motivatie, vriendschap en het even ontsnappen uit de klassieke klascontext. Op die manier kunnen we door een andere bril naar de specifieke noden van een kind kijken.

Wanneer er wordt samengewerkt met de hond, kunnen kinderen zich veilig voelen en openstellen. Er is ruimte om te twijfelen en fouten te maken, want een hond oordeelt niet. Ik sta daarnaast ook steevast achter de vele andere voordelen die de sessies met zich meebrengen. Deze zijn o.a. vermindering van stress, bevordering van concentratie en bovenal onvoorwaardelijke vriendschap.

Waar kunnen wij jullie mee helpen?

- allerlei zorgsessies voor kinderen tussen 5 en 12 jaar

- voorbereiding op een toekomstige pup in huis

- gewenning bij angst voor honden